Het is al een tijdje geleden dat ik jullie een kijkje in mijn stash heb gegeven. Wellicht dat er al wel weer producten bij zijn gekomen, maar we gaan vrolijk verder met bekijken welke producten ik allemaal heb verzameld in de afgelopen tijd. Deze keer neem ik jullie mee om te kijken welke poeders ik verzameld heb.

Ik heb ze even af moeten stoffen, want sommige poeders gebruik ik niet heel veel. Vaak blijf ik toch bij de vaste producten, maar het is fijn om wat achter de hand te hebben. Daarom laat ik jullie zien welke ik gebruik als standaard en welke poeders ik achter de hand heb. Waarschijnlijk kom ik weer producten tegen waar ik weer op terug ga pakken, maar dat is het mooie van het maken van deze posts. Dingen tegenkomen die je vergeten was.

Gezichtspoeders
to-go producten

De essence Mosaic compact powder is een recente ontdekking voor mij geweest. Wanneer ik even gauw wat poeder en wellicht wat meer kleur op mijn gezicht wil hebben, als in bruine teint, past deze poeder zich heel mooi aan op de huid. Vandaar dat dit een van mijn to go producten is, omdat ik er veel op terug kan vallen als ik weinig tijd heb voor uitgebreide contour bijvoorbeeld. De kleur die ik gebruik is de 01 Sunkissed Beauty.

Daarnaast set ik mijn foundation vrijwel altijd met de mattifying face powder van de Hema. Hierbij gebruik ik de kleur 21 rose light. Deze kleur valt een beetje licht uit in mijn gezicht, maar heeft wel een super goede dekking en houd mijn make up voor lange tijd op zijn plaats.

achter de hand

Dan zijn er nog wat producten die ik apart heb staan van mijn every day bag. De tijd voor dat ik de poeder van essence gebruikte koos ik vaak voor de B.A.E 2nd skin loose powder foundation. Deze heb ik gekocht bij de Hema toen der tijd en heb er soms nog vele malen plezier van. Deze poeder heeft een goede dekking voor een poeder en vaak gebruikte ik deze in combinatie met een BB cream, zodat het een subtiele, maar toch zuivere look gaf.

Dan zijn er wat producten die ik helemaal niet veel gebruikt heb deze producten liggen waarschijnlijk te wachten om door mij her ontdekt te worden. Dan kijk ik even door mijn stash en maak ik op dat moment er even een look mee, maar dat is vaak als ik er wat extra tijd voor heb of als ik bijvoorbeeld een instagram shoot doe.

Van catrice zijn dit de prime and fine mattifying powder waterproof (transparent) en de light illusion loose banana powder. De trasparante poeder heb ik een keer gekocht om zelf uit te testen nadat ik hiervan had gehoord in een video, maar dit bleek niet altijd even goed bij mijn foundation en huid te passen, wel ben ik op zoek naar een manier om dit product werkend voor mij te maken. De banana poeder heb ik uit de laatste adventskalender van Catrice. Hier weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik er nu precies mee moet en heb me er eerlijk gezegd ook nog niet echt in verdiept.

In een grijs verleden toen ik net begon met mijn make up. Keek ik bij de Aldi voor mijn make up. Ik was in een erg experimentele fase met make up en was op zoek naar wat werkend voor mij was. Hierbij heb ik van het merk Biocura compact powder in de kleur 03 gebruikt. Deze paste erg goed bij mijn kleur, maar valt natuurlijk niet te vergelijken met andere producten. Maar een aanrader om te gebruiken als je wilt kijken of het iets voor jou is.

Dan heb ik laats nog voor een video met first impressions de Revolution Matte base powder in de kleur P6 gekocht en na de video is deze in mijn stash beland. Niet omdat hij niet helemaal fijn was, maar meer omdat ik eerst de andere poeders van mijn every day tas op wil maken voordat ik te veel poeders te gelijk gebruik.

Bronzer

Voor bronzer gebruik ik niet veel product op mijn huid. Meer omdat ik nog flink aan het experimenteren ben met hoe ver ik hierin kan gaan. Voorheen gebruikte ik helemaal geen bronzer, maar toch gebruik ik het graag als contour middel.

to-go producten

Hierbij maak ik graag afwisselend gebruik van twee producten. Dat zijn de catrice Sun glow, een matte bronzing powder in de kleur 035 Universal bronze en de Essence sun club Matt bronzich powder in de kleur 01 natural.

Wat ik zo fijn vind aan deze producten is dat ze beide heel subtiel aanbrengen, maar ook super goed uit te blenden zijn. De Essence kies ik ook soms wat vaker omdat deze een heerlijke kokos geur bij zich draagt, wat ik ook echt nodig heb in de ochtend om vrolijk van de worden.

achter de hand

Achter de hand heb ik dan, vrijwel vanuit het begin stadium van mijn contour experimenten de Biocura compact powder in de kleur 02, beduidend donkerder dan de gezichtspoeder waar ik het eerder over had. Dit gebruikte ik dan als contour middel. Leek in make up als ik was en misschien nog wel ben.

Daarnaast heb ik een keer een fout gemaakt in het kopen van een bruine blush. Die kocht ik bij de hema. De satin blush pwder in de kleur 06 Brutal brown. Deze paste natuurlijk niet helemaal bij de kleur van mijn huid in combinatie met het feit dat je het als blush zou moeten gebruiken. Omdat ik het zonde vond ben ik deze gaan gebruiken als bronzer / contour, maar dan wel een met een subtiele glans

Blush

het product waar ik nog steeds mee struggle als het gaat om de juiste kleuren voor mijn look te vinden. Dit krijg ik nooit helemaal goed als ik mijn look in de spiegel bekijk. Ik zie het niet zitten of ik zie het te aanwezig zitten. Daardoor durf ik ook niet zo goed meer te kijken welke dan echt bij me passen.

to-go product

Eigenlijk heb ik maar één blush die ik echt actief gebuik dat kan je wel zien aan hoe deze eruit ziet vergeleken met de andere producten. Deze heb ik jaren terug op de huishoud beurs gekocht en daarmee ook nooit afstand meer gedaan. deze Basic rouge powder is eigenlijk iets te licht voor mij, maar vaak gaat het bij mij om het idee dat ik er alles op heb gedaan als ik mijn make up doe. Eigenlijk zou ik moeten experimenteren wat het doet als ik hiervoor meer product gebruik.

achter de hand

Dan heb ik twee producten van hema in mijn stash zitten. Deze zijn uit de zelfde lijn als de bronzer/blush waar ik het eerder over had. Die heb ik dan in de kleur 02 Tender Rose en de kleur 08 Passionate Pink. Beide zijn deze op mijn huid vaak te fel, te aanwezig en te donker. Hier ben ik dus flink mee aan het experimenteren om dit wel goed te krijgen.

Dan heb ik nog een test product van biocura. Deze gebruikte ik om te kijken of blush wel iets voor mij was. Deze blush in de kleur 08 gebruik ik echt veel te weinig.

Contour palettes

Ik heb ook een aantal contour palettes in mijn stash. Hier zit zo’n beetje alles in qua poeders, behalve de blush. Dit vind ik ideaal om in mijn stash te hebben voor als ik bijvoorbeeld op vakantie ga of een weekendje weg en ik ruimte te kort kom in mijn toilet tas.

Allereerst mijn trots en een van mijn recente aankopen. Het Revolution ultra contour palette. Dit palette bevat acht panns waarvan 3 gezichtspoeders, 3 bronzers / contour en 2 shimmer highlighters. Met dit palette kan je dus vele kanten op. Toch heb ik deze niet in mijn everyday stash zitten, omdat ik vaak toch de voorkeur geef aan losse poeders, maar wellicht dat ik hier nog een aantal keer naar ga grijpen als ik losse looks ga maken voor een blogpost.

Dan heb ik nog twee wat kleinere palettes met minder panns. De Shape in a box Contouring Palette van Catrice is makkelijk in gebruik. Soms heb ik echter wel het idee dat de contour niet echt bij mijn huidtint past, maar dat heeft vooral met het blenden van de poeder te maken. Ook heeft deze een handige gezichtspoeder en ik zit er steeds meer over te denken om deze met een wat kleinere kwast in mijn tas te doen, zodat ik altijd mijn make up kan fixen waar ik ook ben.

Dat heb ik nog het kleine pallet van Hema. Deze contouring facepowder heb ik nog maar één keer eerder gebruikt in deze video. Ik heb deze in mijn stash gelaten om ooit een keer op terug te pakken als ik wil afwisselen in het gebruik van poeders.

Hiermee is de basis voor mijn gezicht wel gemaakt, natuurlijk fleur ik het dan extra op met de oogschaduws en de andere producten. Hierbij gebruik ik bijvoorbeeld de highlighter poeders, maar die zal ik jullie de volgende keer laten zien.

Liefs, Wendy
X

Follow me on instagram

Follow my blog with bloglovin'

Read back: Bucketlist: Dromen over vakantie bestemmingen

Please follow and like us: