Nu het jaar langzaam aan tot een einde begint te komen, kijk ik terug het jaar in. Wat heb ik allemaal gedaan. Wat ben ik gestart en waar ben ik mee gestopt. Het is vaker dat ik het doe aan het einde van het jaar. Dit doe ik om het af te sluiten en te focussen op een prachtig nieuw jaar.

Dit alles ga ik doen aan de hand van foto’s. Je foto’s zijn vaak de afbeeldingen van je herinneringen. Meestal komen er daarnaast veel meer dingen naar voren waar ik misschien ook over kan vertellen. Ik ben zeer benieuwd hoe mijn jaar was. De ups en de downs, maar wat het me uiteindelijk opgeleverd heeft in lessen en blijdschap.

Sleutelhangers.

In het begin van dit jaar had ik mijn webshop SOWenShop op Etsy. Ik heb deze inmiddels al een tijdje op offline staan. Niet omdat ik mijn interesse verloor, maar omdat ik er echt geen tijd voor had. Ik wilde op dat moment te veel van mezelf en ik merkte dat ik er niet klaar voor was. Ik heb hierbij een periode genomen om goed na te denken wat ik zou gaan doen. Drie keer raden wat daar uit is gekomen.

Wie is de mol….

Vakantie tijd op het werk zijn altijd de momenten waarop wij onze fantasie extreem los kunnen laten. Daarom hebben we zowel binnen als buiten werkuren kei en keihard doorgewerkt om de filmpjes van wie is de mol klaar te maken en in te plannen, zodat alle kinderen, ouders en collega’s konden gaan raden wie van de juffen nu daadwerkelijk de mol zou zijn. Wat een enthousiasme van alle kinderen en mensen om ons heen. Hier kijk ik echt met volle trots naar terug.

Straatverkoop Meerkerk organiseren.

Jaarlijks wordt er in het dorp waar Wim vandaan komt een straatverkoop georganiseerd. Hierbij kunnen mensen zich opgeven om in hun eigen tuin of vanuit de grasvelden hun overtollige huisraad te verkopen. Het was dit jaar weer een groot succes. Ik zat zelf in de organisatie en deed dit jaar de administratie. Wat me in die periode van dat het al te veel werd, nog erger werd eigenlijk. Dat had ik niet verwacht en ik was heel blij dat het voorbij was. Zoiets neem ik niet zo gauw meer op mijn schouders.

Tok tok tok tok

Ook hebben wij in onze gemeente moestuin een kippenhok met een aantal kippen erin gerealiseerd. Helaas kwamen we er te laat achter dat het hok te klein was en hebben we afscheid moeten nemen van twee van deze kippen, maar die andere twee zijn super lief en nieuwsgierig en heel erg blij als we ze weer komen verblijden met een dagelijks bezoekje. Ik vind het heerlijk om dieren om me heen te hebben en deze te verzorgen. Als ik me down voel ga ik extra naar ze toe om lekker met ze bezig te zijn.

Verhuizen naar Raamsdonk.

Hoewel de timing misschien niet helemaal oké was, voornamelijk met hoe ik me op dat moment voelde. Wij hadden een nieuw huis gekocht en aan dit huis moest best veel gebeuren om het ‘woonbaar’ voor ons te maken. Alles was nog in een hele oude stijl waar wij totaal niet van zijn. In de tussentijd zijn we al een heel eind en kan ik vanuit hier perfect werken aan alles wat ik wil gaan doen en wat ik nu al aan het doen ben. Hier is namelijk de rust en ruimte om dat te kunnen doen en alles wat ik nodig heb daarvoor is in de buurt.

Dat brengt mij ook gelijk in de periode waarin ik begon met mijn (toen nieuwe) instagram pagina. Ik vond het super spannend om op een andere manier foto’s te maken en deze te delen met de wereld. Soms vind ik het nog wel lastig om te bekijken wat ik allemaal wel en niet kan doen. Zo heb ik bedacht dat ik altijd zelf op de foto moet staan en dus niet zomaar een foto van de omgeving of van Wobbe kan plaatsen. Die liepen namelijk een stuk minder likes op. Ook ben ik langzaam aan het gebruik van bepaald hashtags toe gaan passen en heb ik daarmee een hoop geleerd.

De eerste samenwerkingen.

Toen ik meer van mezelf liet zien en met name van mijn eigen gezicht kreeg ik een aantal berichten binnen vanuit het buitenland met de vraag of ik items wilde kopen met korting, om deze in mijn foto’s terug te laten komen. In eerste instantie was ik zeer verrast hoe dit in elkaar zat, maar met sommige dingen kwam ik van een koude kermis thuis. Ik heb nu wel een beetje door wat ik wel en wat ik niet kan doen. Een tijdje hierna kwamen ook van dit soort samenwerkingen in Nederland en die vind ik echt super tof om te promoten.

Dit zijn bijvoorbeeld samenwerkingen met @Noella.Fashion en met @gbananas.nl. De enige buitenlandse samenwerking die ik nu nog heb staan is van @twistedeyewear. Hierbij wacht ik nog op het item dat ik heb gekozen om te promoten die ideaal is voor de wintermaanden.

Blogmas op mijn Blog

Toen het begon te kriebelen om meer en meer te gaan doen ben ik gaan bloggen en om mezelf op te laten starten heb ik meteen mee gedaan aan blogmas. Elke dag kwam er een blogpost online met daarin iets wat te maken had met de kerst. Het was zeer spannend, maar ik ben reuze blij dat ik dit gedaan heb.

Ook al kostte dit mij echt heel veel tijd. Uiteindelijk heb ik het voor elkaar gekregen en heb ik bij mezelf de discipline aangescherpt om dit allemaal ook echt voor elkaar te krijgen

Vloggen

Toen ik met het typen van mijn blogs erachter kwam dat sommige dingen toch best moeilijk zijn om op papier/scherm te krijgen, ben ik gaan kijken hoe ik dit zou willen gaan doen en vooral waarmee. Ik ben me gaan verdiepen in de verschillende apparaten waarmee ik aan de slag zou kunnen en alhoewel het misschien niet de topkwaliteit is waar je normaal in investeert heb ik toch gekozen voor de camera die ik nu in mijn bezit heb. Inmiddels heb staat vlog #8 al online en raak ik steeds meer op mijn gemak met de camera. Echt een super toffe ervaring tot nu toe. Dit had ik niet willen missen.

Dan zijn we nu aangekomen bij het einde van het jaar. Ik heb super toffe kerstdagen meegemaakt met onze geweldige familie. Ik ben zeer dankbaar voor alles wat ik dit jaar heb kunnen en mogen doen. Ik hoop dat 2020 net zo’n mooi jaar mag zijn als deze.

Voor iedereen die dit jaar de tijd heeft genomen voor mij, mijn webshop, instagram, blogs, vlogs of alle andere dingen, een hele mooie en fijne jaarwisseling en een prachtig en gezond 2020!

Liefs, Wendy
X

Follow my blog with Bloglovin

Lees ook:
Gbananas Shoplog

Lees hier (als je het gemist hebt) het begin van Blogmas.

Please follow and like us: