Minstens één keer in de week verwen ik mijn gezicht met een gezichtsmasker. Vaak in combinatie met een lekker warm bad. Mijn voorkeur geef ik vaak aan een sheet masker, omdat deze makkelijker afgaat er geen rommel geeft. Ook hoef je niet te schrobben of te boenen. Heerlijk genieten dus.

Deze keer heb ik gekozen voor de bubble sheet mask with charcoal. Deze heb ik gekocht bij de Action. Je komt niet heel veel tegen dat de sheet mask bubbelt. Tenminste, voor ik dit masker ging testen had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord.

Bij de winkel heb ik tot nu toe nog maar een soort van dit masker gezien. Wat mij aantrok aan dit masker is dat er charcoal in zit. Dit is naar horen zeggen goed voor mensen met acne. Ik heb een hele onrustige huid, dus vandaar dat deze me wel fijn leek.

Het sheet masker zit in een zakje dat je makkelijk kan open scheuren aan de zijkanten. Hier zit een kleine inkeping waarbij ze het makkelijk maken om hem open te scheuren. Je hebt dus geen schaar of met nodig.
Je scheurt door de plaatjes heen, dus het is wel raadzaam dat als je wil weten hoe het werkt, dat je dan eerst de achterkant even bestudeert.

Zodra je het zakje opent en je vingertoppen het masker uit elkaar halen, begint het masker te schuimen. Ik zelf had het gevoel dat ik snel moest zijn voor het schuim het moeilijk zou maken om het masker op mijn gezicht goed te leggen.

Aan het masker zit geen specifieke geur. Het zit comfortabel op je gezicht en de gaten zitten precies op de juiste plekken en hiermee kan je heel je gezicht bedekken.

Volgens de verpakking laat je het masker 10 tot 15 minuten op je gezicht rusten. In de tussentijd heb ik heerlijk relaxed in bad gelegen. Het masker helpt je gezicht ontspannen. Het is niet plakkerig of kleverig, het trekt niet aan je huid en blijft op zijn plaats.

Na het afspoelen en afdrogen, merk ik dat mijn huid rustiger is. Ook voelt het schoon en minder korrelig aan. Dit is wat ik wil als ik een masker aanbreng.

De volgende dag merk ik wel dat het wat stoffen van onderhuidse plekken heeft geactiveerd en versneld, waardoor de acne naar buiten komt. Op zich een goed teken voor mij, want dan ben ik eerder van die druk af.

Al met al dus een heerlijk masker om jou en je onrustige huid te laten ontspannen. Geniet van het geluid van de kleine bubbels op je huid die je poriën kietelen en langzaam je huid heerlijk schoon maken. Geniet ervan alvast!

Liefs, Wendy
X

Follow my blog with Bloglovin

Lees ook:
Bruisbal van HeartBreaker

Please follow and like us: