In deze warrige periode waarbij je aan de ene kant thuis moet blijven, maar aan de andere kant toch een bijdrage moet leveren, is het fijn om te reflecteren op je leven voor de maatregelen ingingen . Ik merk ook aan mezelf dat ik alles niet makkelijk op orde krijg en niet weet wat ik graag wil bereiken. Waar bestaat mijn leven uit en wat heb ik daar voor nodig?

Na ontzettend veel pogingen om dit op orde te krijgen, die finaal mislukt zijn, kwam ik in aanraking met de Purpuz planner. Deze kreeg ik ter review opgestuurd en daar wil ik nu mee gaan werken om te kijken of het mij verlichting zal geven.

Ik neem jullie mee in mijn gevoel tijdens de stappen die volgens de planner zijn uitgezet en hiermee komen waarschijnlijk ook een aantal persoonlijke dingen voorbij die spelen in mijn leven, maar dat zijn vaak juist de dingen waar ik moeite mee heb in het ordenen.

Doorlopen van de stappen:

Voor het uitwerken van de stappen moet je al gauw zo’n 2 uur berekenen en daarnaast moet je er ook totaal voor open staan op dat moment. Je moet niet te gehaast willen werken om het af te krijgen en er dus echt de tijd en aandacht voor nemen. Wat op zich wel logisch is, want je werkt immers aan jezelf.

Ik heb zelf op dat moment, vanwege een vol hoofd, de deur open gezet voor wat frisse lucht. De hond afgeleid met een botje en meditatie / rustige muziek opgezet. Vanuit mijn volle hoofd was ik ook vrij emotioneel, omdat er gewoon zo veel dingen bij mij waren die me tot nu toe niet lukte.

Ik vond het ook heel moeilijk voor dingen om te bepalen wat ik nu echt wilde en wat niet, maar dat heb ik natuurlijk al vanuit de reden dat ik op zoek was naar orde in mijn leven, want welke dingen zijn nu echt belangrijk voor mij.

Gebruik van Methode:

Ik merk van mezelf dat ik (qua gevoel) weer vastloop door de methode heen waarbij ik niet goed weet of ik daaruit dan het juiste doel heb gekozen. Ik denk er waarschijnlijk weer te diep of te groot over na en maak dan uiteindelijk toch te grote stappen.

Uiteindelijk bij het even los laten en later weer oppakken, kom ik toch nog iets verder en werk ik de planning in kleine stapjes uit voor mijn doel. Dit voelt als een opluchting.

Maand en weekplanning:

Ik merk aan mezelf al voor ik verder in ging op de methode dat ik de opzet van de weekplanning fijn en overzichtelijk vond werken. Je kan het natuurlijk zo kleurrijk of basis maken als je zelf wil.

De maandplanning had ik nog niet echt ingevuld, maar het is wel fijn om te kijken waar je in de komende maand aan wil werken en welke afspraken je daar voor nodig hebt.

Voor de dagtaken is het overzichtelijk per uur neer gezet. Zo kun je de afspraken op de juiste plaats zetten., Ook begint de planner voor mij vroeg genoeg. Op deze manier kan ik makkelijker plaatsen op de plek waar het hoort. Het enige nadeel met mijn grote handschrift is dat de lijntjes misschien iets te klein voor me zullen zijn. De oplossing daarvoor kan zijn werken met post-its zodat ik alleen het kernwoord bij de afspraak hoef te zetten en de rest op het papiertje.

Mening

Door even de tijd te nemen om door het boek te bladeren en er verder op in te gaan kom ik erachter dat het zeker niet over 1 nacht of maand ijs gaat. Ik vind het lastig om te beoordelen of dezer methode werkt of niet. Daarom wil ik er nog langer mee aan de slag gaan en aanvoelen hoe het werkt. Daarom zal ik in de komende maand(en) een update geven over het werken met de planner en wat deze voor me doet.

Tot nu toe geeft deze planner mij inzicht in de plannen die al in mijn hoofd zitten. Deze heb ik kunnen ordenen en naar belang in kunnen plannen in dagelijkse routines en in kleinere hapjes. Dit voelt al een stuk fijner, omdat het je ook gelijk leert om tijdens het kiezen voor jezelf ook na te denken over wat je graag wilt en hoeveel energie je ervan krijgt.

Maak jij gebruik van een planner? Hoe werkt dat bij jou? Zie je op tegen een berg of kan jij hem in kleine stukjes hakken? Laat het achter in de reacties.

De purpuz planner 2020 heb ik ontvangen ter review en is te koop bij onder andere bol.com voor 28,95 euro (op dit moment). Klik hier voor de link. Ik krijg hier geen geld voor.

Liefs, Wendy
X

Follow my blog with Bloglovin

Lees ook:
What’s in my make-up stash: Oogschaduw Palettes.

Bucketlist: Dromen over vakantie bestemmingen
Lees het hier!

Please follow and like us: