Ik luister graag naar muziek. Bij mij thuis is het vrijwel nooit stil. Ik zet vaak muziek op ter verbreking van de stilte en om mijn humeur een extra boost te geven. Muziek is daarom erg belangrijk voor mij. Ik luister vaak verschillende soorten genres, maar ik weet absoluut welke liedjes ik wel of niet mooi vind om naar te luisteren. Omdat mijn smaak nogal wisselt, deel ik vandaag met jullie mijn top 10 van januari.

Mijn top 10.

Deze top 10 is vrij random samen gesteld. Ik heb dan ook niet echt een grote favoriet qua nummers, maar ook zeker niet qua artiesten. Wel weet ik een beetje van mezelf welke artiesten mijn soort nummers maken, maar zoals bij elk persoon verschilt de smaak hier uiteindelijk ook in.

Ik bewaar mijn nummers vaak in een spotify lijst. Hierin zet ik de nummers die ik tegen kom en mooi vind. Vaak luister ik in de auto naar Q-Music en komen daar vaak mijn inspiratie voor nummers vandaan. Mijn lijst is dus nooit compleet, maar ook zeker niet perfect, want sommige nummers vind ik niks meer aan op een gegeven moment.

Ai – Tabitha, Rolf Sanchez, Poke

Dit nummer zou in eerste instantie normaal niet in mijn lijst voorkomen, maar omdat ik een nummer zocht waarin ik graag even los wilde gaan in de woonkamer kwam deze voorbij. Sinds dien is het vaak de eerste die ik opzet als mijn playlist aan gaat. Het refrein zing ik uit volle borst mee en ik vergeet even alles.

Jij bent mijn Gigi – K3

Misschien een beetje kinderachtig als je hoort dat het K3 is, maar toch blijf ik fan van deze groep. De samenstelling mag dan veranderd zijn, maar de nummers blijven voor mij echt top. Natuurlijk niet allemaal, maar het is mooi dat het niet stopt. Dit nummer is dan ook lekker om mee te bleren en even lekker door de woonkamer te dansen.

Pina Colada – K3

Dit nummer kan dan ook niet ontbreken in deze lijst. Dit nummer brengt je even terug naar de zomer. Het verlangen van de zon op je huid en lekker niks hoeven. Een periode die ik graag keer op keer beleef. Zeker in deze koude maanden.

Lippenstift – Marco Borsato, Snelle, John Ewbank

Een heel mooi nummer over iemand die beter verdient dan iemands geheim te zijn. Iets waar ik zeker mee eens ben. Iedereen verdient de volle aandacht en niet om iemands lippenstift op de kraag te zijn. Dit mooie nummer zet ik een paar tandjes harder in de auto onderweg naar het werk.

Smoorverliefd – Snelle

Dit nummer hoorde ik voor het eerste keer op de radio van Q-music en ik was zelf gelijk smoorverliefd op dit nummer. Ik vond het geweldig. Dit deed me terug denken aan de tijd waarin ik verliefd werd op mijn vriend Wim. De tekst mag dan niet precies kloppen met ons maar het refrein is helemaal van ons.

Spotify, Internet, Streaming, Online, Muziek, Netwerk
Altijd – Gert Verhulst, Jan Smit, James Cooke

Gert en Jan hebben veel vaker in mijn lijst gestaan als het gaat om mooie nummers. Toen ik deze voor het eerst hoorde in de auto samen met Wim waren we beide verrast dat het van deze zangers was. De enige die we eruit haalde was Gert. Die heeft natuurlijk een bekende stem. Maar we vonden het allebei een geweldig nummer. Vaak hebben wij niet dezelfde nummers die we mooi vinden, maar deze was toch een favoriet van ons allebei.

Pa Olvidarte – Emma Heesters, Rolf Sanchez

Van de helft van het nummer versta je geen klap, maar ik ga ervan uit dat Emma het in het Nederlands vertaald. Heel mooi nummer die me altijd weer weet te raken als ik het waar dan ook hoor. Dat hebben ze toch geweldig goed gedaan. Want niet alle nummers weten mij op deze bijzondere manier te raken.

Drunk on your love – Brett ElDredge

Dit nummer van deze country zanger heeft me geintroduceerd in het country muziek liefde. Ik vind het nu geweldig om naar te luisteren en ik houd ervan om naar deze zanger te luisteren. Hij komt helemaal tot diep in mijn hart als hij begint te zingen en ik haal hem overal uit als het gaat om liedjes op de radio. Het is jammer dat hij weinig gedraait wordt op de Nederlandse Radio, maar de verassing is groter als het dan wel een keer gebeurt.

Doe dit, Doe dat – Jim Bakkum

Dit nummer mag dan misschien al een hele tijd oud zijn, maar dit k misschien wel mijn lijflied. Wanneer ik niet een beetje ruimte om me heen heb om te kunnen doen wat ik wil dan ga ik me anders gedragen en dan wil ik alleeen maar vluchten. Daarom weet ik dan niet hoe het verder moet en dan zoek ik naar een weg om ermee te dealen. Vertel me niet dat ik iets MOET doen, want dan gaat het barstjes vertonen.

Toen ik je zag – Antonie kamerling.

Dit nummer is ook al een aantal jaar in de running en helaas hebben we ook al afscheid moeten nemen van de zanger. De daarop vele versies die er van dit nummer zijn gemaakt grijpen me elke keer weer. Zo mooi, zo gevoelig en alles wat je wil in een nummer.

Ik heb mijn playlist openbaar gezet. Dus mocht je het leuk vinden om te luisteren naar een playlist die nooit af is dan kan je hier klikken om hem te volgen op spotify.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een beetje te kijken welke nummers ik geweldig vind en welke emotioneel heel erg betrokken zijn. Mocht je het leuk vinden om vaker een top 10 aan nummers voorbij te zien komen op mijn blog? Laat het dan even achter in de reacties en misschien heb jij zelf suggesties voor nummers.

Liefs, Wendy
X

Follow my blog with Bloglovin

Lees ook:
Mijn favorieten deze maand

Vorige post:
Series met nieuw seizoen ik opwachting

Please follow and like us: