Blogmas

Blogmas 9: Mijn favoriete kerstliedjes van 2019

Zo rond eind oktober begint voor mij de kerstsfeer al een beetje. Ook al is de Sint nog niet eens in het land geweest en worden langzaam aan de dagen steeds korter, donkerder en kouder. Bij mij schallen de kerstnummers al door de boxen. Maar welke nummers zijn mijn favoriete?

In deze koude en donkere dagen luister ik vaak via internet naar het kerst-radiostation van SkyRadio. Deze begint al op tijd met het presenteren van de kerstnummers. Je hoeft dus niet te wachten totdat SkyRadio vanzelf omslaat in The Christmasstation, maar dat is hij dan dus al erg op tijd. In deze periode zijn de reclames ook korter. Vaak komen er maar 1 of 2 advertenties voorbij en dan luister je gelijk weer de muziek.

Where are you christmas? – Faith Hill

Dit is echt een heerlijk rustig nummer, die je lekker kan mee zingen. Ik vind het vooral heerlijk als ik een drukke dag heb gehad dat deze dan op de radio komt als ik naar huis toe rijd. Het is heel mooi gezongen en elke keer als ik het luister bezorgd dit nummer mij kippenvel.

Santa Claus is coming to town – Mariah Carey

Nog zo’n lekker nummer die je uit de boxen laat knallen en toch misschien wel elke keer harder zet als die op de radio komt. Dit heerlijke up-tempo nummer brengt de sfeer weer terug in je hoofd. Je kan niet anders dan vrolijk zijn tijdens dit nummer.

Driving home for Christmas – Chris Rea

Een goude oude. Dit nummer mag zeker niet aan het rijtje ontbreken. Dit nummer luister ik het liefst in de auto en dan natuurlijk onderweg naar huis. Na het werk met een beetje schemer en dan al die lampjes langs de weg. Het ultieme kerstgevoel.

Blue Christmas – Elvis Presley, Martina McBride

Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van de nummers van Elvis. Het is gewoon niet echt mijn genre en niet mijn stem om te horen, maar in dit nummer past het precies bij elkaar. Martina en Elvis hebben in dit nummer een prachtig stemgeluid samen en vullen elkaar aan tot een geweldig nummer.

It’s beginning to look a lot like christmas – Michael Bublé

Alleen deze man is al een genot om naar te kijken, hij heeft ook nog eens een geweldige stem. Plak er een goede songtekst bij van dit nummer en gewoon de hele combinatie is perfect. Dit is wel een nummer die in vele versies is uitgebracht, maar tot nu toe vind ik dit te mooiste versie.

Santa’s Party – Nick & Simon

Ik wilde het hier eigenlijk bij laten, maar ik zag dat ik nog geen nummer van Nederlandse bodem had toegevoegd. Ook bij dit nummer draai ik de volume knop weer omhoog. Wat een geweldig nummer.

Ik hoop dat jullie hiermee weer een paar nummers aan je afspeellijst hebben kunnen toevoegen. Maar nu ben ik benieuwd. Welke 5 nummers kunnen echt niet ontbreken aan jouw kerst-afspeellijst? Laat het weten in de reacties.

Liefs, Wendy
X

Follow my blog with Bloglovin

Lees ook:
Blogmas 8

Misschien gemist:
Het begin van Blogmas

Please follow and like us:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *