Het is bijna zover. Kerst staat nu bijna aan de deur en het is tijd om het te hebben over wat we nu daadwerkelijk doen met deze mooie dagen. De dagen waar je misschien al het hele jaar naar uitkijkt.

Eerste kerstdag

De eerste kerstdag vier ik met de schoonfamilie. Meestal gaan we richting de middag die kant op, of ze komen hierheen en dan drinken we wat en eten kleine hapjes, lopen een rondje door de buurt en bezoeken een speeltuin voor de kleintjes. In de avond staan de kalkoenpoten van mijn schoonvader op het menu en daar kijk ik iedere keer weer naar uit. Die zijn zo ongelofelijk lekker.

Tweede kerstdag

De tweede dag spenderen we meestal met mijn ouders en mijn zus. We starten de dag met irish coffee en een gebakje en door de dag heen kletsen we veel en doen allerlei bordspelletjes. We sluiten de dag af met gourmetten of fondue, gevolgd door een ijsje.

Derde kerstdag

Wij voegen toch nog een dag toe aan deze dagen. Ondanks dat het niet echt kerst meer is dan vieren we het toch nog een beetje.

Allereerst kiezen we vaak nog een tuincentrum uit. Aangezien de kortingen de dag na kerst het hoogst zijn, bezoeken wij ze zodat we nog wat dingen voor volgend jaar uit kubnnen kiezen die dan niet te duur zullen zijn.

In de middag houden we als neefjes en nichtjes onder elkaar nog een klein kerstfeestje. Dit is voorgekomen toen de familie van mijn moeder ervoor koos om kerst niet meer als hele familie te vieren. Hier waren wij het niet mee eens en samen zetten wij de traditie voort.

Net als vroeger staan de hapjes op tafel en zitten wij allemaal rond de eettafel en genieten we van bordspelletjes en kijken we wie er dit jaar absoluut niet tegen zijn verlies kan en zijn pokerface laat vallen.

Fijne kerstdagen alvast lieve volgers van mijn Blog, Instagram of mijn recent gestarte youtube kanaal.

Liefs, Wendy
X

Follow my blog with Bloglovin

Kerst-kleurboeken:
Blogmas 19

Lees hier het begin van Blogmas.

Please follow and like us: