Nog een van mijn creatieve uitspattingen is koekjes bakken. Ik vind het heerlijk om te kunnen klaarmaken van iets waarvan ik weet dat het bijna niet fout kan gaan. Vandaar dat ik dit recept met jullie wil delen vandaag.

Benodigdheden

250 gram bloem
1 ei
Snufje zout
200 gram boter
125 gram lichte basterdsuiker
theelepel kaneel
zakje vanillesuiker

Stappenplan

Ik werk graag in eerste instantie met een keukenmachine. Hierbij gebruik ik een haak waar beslag mee gemaakt wordt.

  1. Pak een bak en roer de bloem, zou, suiker, kaneel en vanillesuiker door elkaar.
  2. Maak de boter zacht door het licht te mixen
  3. Mix dit samen met het ei.
  4. Schep lepel voor leper de mix van de droge ingredienten bij de natte ingredienten tot het een beetje korrelig is.
  5. Haal het mengsel uit de mengkom en kneed het tot een glad deeg.
  6. Omhul het in doorzichtige folie en leg het een uur in de koelkast.
  7. Rol het deeg uit met een deegroller en maak de plak niet te dik. Je steekt ze uit met een vormpje en legt ze op een bakplaat.
  8. Zet de oven op 150 tot 175 graden en bak ze voor 10 tot 20 minuten (dit is echt afhankelijk van het soort oven dat je hebt).
  9. Laat ze even afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.
  10. eet smakelijk!

Liefs, Wendy
X

Follow my blog with Bloglovin

Kerst-kleurboeken:
Blogmas 19

Lees hier het begin van Blogmas.

Please follow and like us: