Blogmas

Blogmas 17: Wat te doen in de Kerstvakantie.

Alhoewel mijn kerstvakantie eigenlijk geen vakantie is, doordat ik ingepland sta om te werken, zijn er wel tal leuke dingen die je kan gaan doen. Vast en zeker ook bij jou in de buurt. Benieuwd naar waar ik het over heb? Lees dan gauw verder.

We naderen steeds dichter het einde van het jaar. De kerst en nieuwjaar staan steeds dichter bij de deur. Vele van jullie zullen mogen genieten van de vrije dagen, de dagen zonder verplichtingen. Er zijn in deze perioden vaak zulke leuke dingen te doen. Alleen, samen of met de kids. Ga op pad!

Tuincentra en kerstshows.

Het zal je bijna niet ontgaan zijn, maar sinds eind november waren de meeste tuincentra al toegankelijk voor de aanbidders van de kerst. Zo zijn wij in de afgelopen tijd ook langs verscheiden tuincentra gegaan om te kijken naar hoe ze het hebben opgesteld. Voor de die hards onder ons. Vaak op de dag na kerst (3e kerstdag, zoals wij die noemen) heb je flinke kortingen in de winkels, om de kerst op te kunnen ruimen.

Kerstmarkt, Bude, Kerstmis, Stand, Verlichting, Verkoop

Winter- en kerstmarkten

Vele gemeenten houden ook kerst- en winter markten. Hier kan je vaak lekker in de sfeer kruipen en kunnen kleine kunstenaars en winkeliers hun gooddies verkopen. Vaak zijn deze marktjes juist mijn favoriet, omdat je veelal orginele of zelfgemaakte dingen tegen komt. Die zijn dan ook zeer intressant om mee te nemen, uit te testen of neer te zetten.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld in Duitsland een grote kerstmarkt te bezoeken. Hier staan onze buren om bekend. Ik ben de afgelopen jaar niet naar een kerstmarkt in Duitsland geweest, maar toe ik er heen ging kom je echt in een andere wereld en wordt je helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Schaatsen, Kunstschaatsen, Kunstmatige Ijs, Ijsbaan

Schaatsen

Wat je ook in de meeste gemeenten tegen komt is een pop-up schaatsbaan. In Oosterhout (NB) popt deze in de winter op gelegen bij de markt en de kerk. Vaak betaal je een klein bedrag om het ijs te betreden en kan je schaatsen huren om toch een stukje winter tegemoet te gaan als het nog niet te hard wil vriezen in Nederland.

Er zijn vast nog duizende dingen om te doen, maar deze staan vaak bij mij boven aan mijn lijstje wanneer ik denk aan de winter- / kerstperiode. Ik hoop dat ik jullie hiermee geinspireerd heb. Wat zijn jullie plannen in de kerstvakantie? Laat het achter in de reacties.

Liefs, Wendy
X

Follow my blog with Bloglovin

Nieuwe kerstdecoraties:
Blogmas 15

Lees hier het begin van Blogmas.

Please follow and like us:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] Kerstvakantie ideeën: Blogmas 17 […]

  2. […] Kerstvakantie ideeën:Blogmas 17 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *