Sinds ongeveer vier jaar van ons leven hebben wij onze lieve Wobbe in huis. Het was de beste keuze die ik ooit in mijn leven heb kunnen maken. Waarom? Dat vertel ik je in deze 10 redenen.

Wobbe, onze Jack Russell hebben we vrij snel na het wonen in ons eerste huis gekozen als gezinslid. Toen wij gingen kijken bij deze kleine schatjes was hij de laatste die naar ons toe kwam. Wij hadden van tevoren afgesproken dat we niet de eerste zouden kiezen of degene die bij zijn of haar moeder zou blijven. Maar hij kwam als derde naar ons toegelopen en hij paste toen precies in mijn hand. Zo schattig!

Hier was Wobbe net een paar uur bij ons.
10 redenen waarom een hond in huis geweldig is.
1. Ze volgen je overal

Toen wij Wobbe in huis kregen was hij heel nieuwsgierig en dat is hij nu nog steeds. Hij volgt ons overal waar wij het in huis toe laten en als hij niet mee mag wacht hij met smart tot we weer terug zijn.

2. Altijd iemand blij als je thuis komt.

Natuurlijk iedereen die bij je in huis woont is blij als je weer veilig thuis bent, maar er is er maar een die alle remmen los gooit hier in huis. Kwispelt, direct op je af rent en met je komt kroelen. Dat is in mijn geval Wobbe.

3. Je komt meer buiten

Dit is een waarheid als een koe. Zeker wanneer je net als ik een echte huismus bent, die op alle gelegenheden liever thuis is en bezig is met andere dingen. Je wordt als het ware geforceerd om, al is het maar even, naar buiten te gaan. Want ja, hondjes doen hun behoefte buiten en worden moe van een heerlijke wandeling samen met hun baasje.

Wanneer je Wobbe wakker maakt.
4. Lot’s of cuddles.

Wat ik zo heerlijk vind als ik ’s ochtends nog even de snoozeknop in druk nadat Wim er al uit is, dat is dat ik dan nog even kan knuffelen met Wob. Samen zijn we dan nog heerlijk lui en snoozen samen nog even.

Wobbe slaapt in een mandje naast het bed en wanneer Wim ’s ochtends de deur uit gaat zet hij hem op bed naast me. Hij slaapt niet de hele nacht bij ons. Hij neemt namelijk het hele bed in… Niet vanwege zijn grootte, maar van de plekken waar hij gaat liggen. Dan maar je mand bezet houden ’s nachts, Wobbe.

5. Automatisch alarm.

Wanneer er iemand iets in de brievenbus, de bel indrukt of binnen komt na een dag werken staat er iemand direct bij de tussendeur. Vaak gaat dit gepaard met een flinke serie blaffen. Je weet dus wanneer er iets aan komt en wanneer je naar de deur moet lopen om te kijken wat er aan de hand is.

6. Samen spelen

Voordat ik een hond had wist ik niet dat er zo veel speelgoed kon zijn waarmee een hond zich bezig kon houden, maar vaak vind Wobbe het heel gezellig om samen te spelen. Hij kan heel zijn collectie laten zien aan je, ook al heb je deze al duizend keer gezien. Wij vinden het ook heel gezellig om samen te spelen en wanneer we een flinke wandeling maken kan echt de tennisbal niet ontbreken, waarmee hij heerlijk kan rennen om hem te pakken.

Wobbe en zijn speelgoed…

Dit is zomaar een greep uit de redenen waarom ik het geweldig vind dat Wobbe bij ons in huis is. Heb jij een hond? Welke redenen heb jij om het geweldig te vinden met je beste vriend(en) in huis? Of heb je helemaal geen hond, maar ben je door deze post weer een stapje verder in je keuze? Deel het in de reacties.

Liefs, Wendy
X

Follow my blog with Bloglovin

Lees ook:
Deel 3: Series met een nieuw seizoen in opwachting

Vorige post:
Mijn Muziek top 10

Please follow and like us: