Heb je net als ik een interesse in gedeeltelijk of misschien wel volledig vegetarisch eten? Heb je het idee dat het vlees niet lekker valt in je maag of dat je misschien om andere redenen wilt stoppen met dieren eten? Het kan moeilijk zijn om zomaar om te switchen met de gedachten dat er dan alleen nog maar groenten en vrij dure producten over blijven. Is het dan nog wel lekker en gevarieerd?

Het is iets waar ik zelf tegenaan heb gelopen in de afgelopen tijd. In een samenwerking ben ik nu in aanraking gekomen met het e-book ‘4 weken vega’ van Roos Houwer.

Logo
Het e-book

In dit boek deelt zij vegetarische recepten voor 28 dagen. Ook deelt ze tips voor vegetarisch koken en bonusrecepten voor lunch en op de borrelplank.Vegetarisch koken kan veelzijdig zijn. Dat is wat Roos laat zien in haar boek. Groenten zijn hierbij de ster van de maaltijd.

Het werken met de maaltijd planning die zij geeft, heeft ook voordelen. Bijvoorbeeld het geld dat je bespaard voor het inkopen van je eten en hetgeen wat je dan na de week weg moet gooien.

Het e-book heeft een prettig en kleurrijk overzicht. Elke bladzijde die je omslaat loopt het wat je in de mond. De recepten hebben een leuk intro met vervolgens een ordelijk overzicht van de ingrediënten en stapsgewijs het kookproces.

Informatie

Roos beschrijft een stuk achtergrond informatie over hoe dat zij de stap heeft gemaakt als vegetariër. Wat voelde ze en hoe ging ze ermee om. Het is zeer interessant om te lezen en heeft me de ogen geopend. Wat ik voelde was echt en voor het eerst had ik iemand die hetzelfde had als ik.

Het boek heeft handige tips waardoor je verder kan wanneer je vast loopt. Zo liep ik zelf bijvoorbeeld vast bij het bedenken van mijn lunch. Ik ben niet helemaal iemand die een salade wegwerkt tijdens de lunch, maar er zijn natuurlijk ook vele variaties voor op de boterham. De tips kun je natuurlijk lezen in het boek.

Interesse?

Op https://4wekenvega.nl/ vind je meer informatie over het boek. Ook kan je er rondsnuffelen voor meer recepten, informatie en tips met betrekking tot de vegetarische keuken. Met de code MIIWEBEAUTY krijg je 10 euro korting bij aanschaf van het e-book!

Zijn jullie ook zo geïnspireerd? Ben jij vegetariër (in wording) of eet jij wel eens vegetarisch? Wat eet je dan vooral en met welke producten ga jij aan de slag?

Liefs, Wendy
X

Follow me on instagram

Follow my blog with bloglovin'

Read back: What’s in my make-up stash: Oogschaduw Palettes.

Please follow and like us: